Natti

Nu är det natt för barnen och ocks snart för mig. Efter vårat äventyr med strömmen inatt och en hektisk dag så är jag jätte trött. Berättar senare om elen men kan ju säga att jag har varit vaken sen 4.15 imorse,hehe.

Imorn fyller Oliver 4 år så glöm inte att gratta:)

Godnatt.




Olivers kommentar.

Olivers mormor: Kommer du och sjunger för mig om en vecka,Oliver?? Jag fyller 40+ då!

Oliver: OJ OJ OJ vad mycket!!

Haha!


Vem är du?

Jag vill gärna veta vem du är som läser min blogg?  Hur hittade du hit? Är det något du vill veta?

Skulle vara kul att veta:)

Puss


UL

                                          Hej bloggis och ni som läser:)

Idag var vi på UL och tittade på bebis. Det var jättemysigt att se den lilla röra sig och se att hjärtat slog. Jag är i v.14 och INTE 15 som vi trodde. Och verkligen skönt att ha någon att dela det med eftersom jag var ensam förra gången.
Efter UL var vi och åt lunch och sen mötte jag upp tjejorna för lite kalas-shopping. Olivers kalas har kostat nästan 1000 kr men det är det värt. Man fyller ju bara en gång om året. Det kommer 10 barn imorn och jag hoppas på lite ideer. Har ni något tips på vad man kan göra mer ppå ett barnkalas än att äta tårta och fiskdamm så snälla säg till innan kl 14 imorn. Efter shoppingen hämtade jag upp Oliver från dagis och nu är vi hos mamma. Ska gå och hämta nyckeln till lokalen snart.

Tack för alla kommentarer jag får. Blir peppad att skriva mer om ni kommenterar och jag svarar på alla kommentarer.

Blir nog massor av bilder från kalaset imorn kväll:)

Ha en bra valborg.

PUSS


Tack för kommentarerna:)

Roligt att jag fick så många kommenterade ang namnen. Dom flesta gillar Nellie och det är ju det jag gillar bäst också.

Just nu är vi hemma. Har ätit middag precis och jag ska ta tag i disken och badet av min son. Imorn ska dom ha kalas på dagis så vi har handlat glass,strutar och chokladsås. Jag är jätte trött idag också och nervös inför UL imorn. så därför blir det nog inget mer skrivande ikväll.

Blir jätte glad när ni kommenterar så fortsätt så:)


xx

Vilket namn föredrar du?

Alice eller Nellie?

Imorn får vi se bebben.

Och jag är super nervös. Tänk om något är fel? Vet att man inte ska tänka så men kan inte hjälpa det. Hoppas verkligen att allt är bra med den.



Idag har vi inga planer efter jobbet. Ska nog gå till parken en stund och sen bara gå hem och ta det lungt. Vi har en ganska fullpackad vecka annars så det kan vara skönt att bara ta det lungt idag. Nu har jag iallafall fått svar från alla som vi bjudit på kalaset och ALLA kommer,Kul! Skönt att jag har Fannie och Jossan som hjälper mig med att vara lektanter.

xx

V.15

Ditt barn är 104-114mm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen.

Hörseln fortsätter att utvecklas och i mellanörat börjar ett antal mycket små ben att hårdna. Eftersom hjärnans hörselcentrum inte har bildats än, är barnet inte medvetet om alla ljud. Fostervattnet som finns runt barnet leder dock ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta din röst och dina hjärtslag. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment. Fostrets längd mäts vanligen inklusive ben från vecka 15 av din barnmorska.

Grattis Jossan!

Glömde gratta en av mina bästa vänner! Hon fick den lägenhet som hon ville ha!

Grattis gumman:)

Trött.

Det blir nog inget långt inlägg nu. Är jättetrött och känner att jag behöver komma i säng tidigt.
När jag skulle hämta Oliverså var det såna köer att jag kom till dagis 16.45. Kände mig jättedum men det var många barn kvar så det verkade lungt.Oliver blev så glad och vi stod nog och kramades i 10 minuter. Vi mötte Marie och Melissa och gick o åt middag. Nu ligger Oliver i sängen och snart kommer nog älskl hem. Hoppas jag hinner pussa på honom innan jag somnar.


Bilder på magen från i helgen:
image254
image255


GODNATT!

xx


Jag vill INTE vara vaken!

Som jag har skrivit innan så är jag så himla förlossningsrädd. Jag satt precis och läste om kejsarsnitt(Som jag vill göra) och inser hur jävla rädd jag är för det också! Jag vill inte! Jag vill verkligen inte vara vaken men folk säger att det blir sånt avstånd från barnet då. Men vet ni vad jag tänker? OCH?! Jag mår ju för fan psykiskt dåligt över det här och klart att det tar lite längre tid innan man får se och hålla sitt barn men ärligt så struntar jag i det. Jag vet att jag låter hård men den rädslan jag har går inte att beskriva. Jag fick prata med en psykolog efter förlossningen och funderar på att gå och prata med någon igen. Jag vill inte vara vaken under kejsarsnittet! Så enkelt är det och det är väl ändå min kropp och JAG som borde få bestämma det?Eller?

Presenter till Oliver.

Idag kommer min lillkille hem. Ska hämta honom vid 16 och då ska vi möta Marie och min söta guddotter.
Oliver fyller ju som sagt fyra år den 1 maj och då blir det kalas med dagiskompisar kl14-16 och sedan middag och kalas med familjen på min sida. På söndag ska han fira på sin pappas sida.

Jag har köpt: En spiderman-fotboll och bygg-grejor. Ska köpa mera på onsdag då jag, F och J ska shoppa till kalaset.
Mamma och brorsan ska köpa en bärbar DVD så han kan kolla på film tex i bilen och i grekland.
Pappa har köpt en cykel. Han lär få massor av presenter den bortskämda ungen,haha.

PUSS

UL PÅ ONSDAG!

                                Godmorgon!

Har inte uppdaterat på hela helgen. Var i örebro hela lördagen och igår hade jag fullt upp med städning och restaurang-besök.
I örebro var det mys. Vi kom fram rätt sent eftersom vi fick bensinstopp på vägen. Killarna åkte Go-cart och Älskl blev bjuden på tävlingar eftersom han var så duktig. Så på söndag åker vi tillbaka för att tävla. Tror ni han var stolt?hehe.
Hans  moster hade blivit stor om magen och förväntas föda om en månad.

Igår träffade jag en gammal kompis på frukost. Sen åkte jag hem och städade hela lägenheten och på kvällen gick jag och J på restaurang. Vi åkte runt och försökte hitta ett mysigt ställe och hamnade på min gamla chefs restaurang. Vi åt pizza och sen blev vi bjudna på efterätt och kaffe,mysigt var det.

Bokade precis en tid för UL. Ska ju göra ett den 20 maj men känner att jag vill göra ett så snart som möjligt så bokade ett extra på en privat-klinik. På onsdag gäller det så håll tummarna att allt är bra med våran bebis!


Ha en bra dag!

XX

ÖREBRO!

                                 Godmorgon!

Nu är jag klar att åka men J är som vanligt seg och kom på att han måste raka sig innan han åker

Dagens planer:

Åka till Södertälje och lämna av Tilda.
Åka o handla skor.
Hämta upp resten av folket och begé oss mot örebro för att hälsa på min pojkväns moster som ska ha barn snart.

Fredag

                                      Godkväll!

Fint väder vi haft idag va? Tyvärr skulle inte vädret bli lika bra i helgen.
Idag åt jag, Jossan och Fannie världens godaste lunch på  "Tindralovescoffe" som ligger på lidingö. Jag tog en varm macka med Ruccola,tomat,kyckling,bacon och fetaost! Grymt gott!
Vi satt i solen och idag har man verkligen haft sommarkänslor. Imoen ska jag köpa sandaler så jag slipper gå runt i varma jympaskor på jobbet.
Nu är jag jättetrött och ögonen faller nästan ihop. Sitter o myser med älskling och hans dotter(Tilda) nu. Hon har precis fått reda på att hon ska bli storasyster och hon ser fram emot det. Hon tyckte att det skulle bli en tjej som skulle heta Andres,,njaa!? hehe.

Oliver ringde förut och pratade med både mig och Tilda. Skönt att dom älskar varandra så mycket och kan leka så bra tillsammans.

Nu är det snart dax för sängen så jag ska gå och borsta tänderna.

Ha en trevlig kväll:)

xx


Bra för min son.

För några dagar sedan kom det över mig vilken bra flickvän min sons pappa har. Hon ringer mig varje kväll som hon passar Oliver så att jag kan prata med honom (hans pappa jobbar mkt kväll). Och hennes föräldrar tar med honom på utflykter titt som tätt.  Så jag skickade sms till henne och berättade hur mycket jag uppskattar att hon är en sån stor tillgång för min son. Hon blev jätteglad och skrev tillbaka att det värmde. Önskar att fler kunde se det från barnens sida och vara vänner istället för att bråka för att man har problem med VARANDRA.

Så ett stort + till Johanna!


Tid behöver alla.

Jag har alltid varit sån att när jag bråkar med någon så vill jag gärna ha det löst direkt. Jag vill diskutera direkt och sen bli vänner.
Nu har jag insett att man faktiskt kanske behöver lite tid för att tänka och få vara för sig själv. Jag har till och med själv blivit så. För om man får lite tid att tänka så lugnar man ned sig och man funderar över grejer man har sagt för att se sen om man behöver be om ursäkt lr inte osv.

Igår va jag hemma hos mamma hela kvällen. Vi åt middag och kollade sedan på efterlyst. Min mamma är underbarast i världen! Hon ställer fan alltid upp vad det än handlar om.


Ha en bra dag!

Ledsen!

Om du bara visste hur ledsen du gör mig....

image252

Jason Mraz?!

Lyssnade på "Im yours" med Jason Mraz  för ca 5 år sedan!
NU har den blivit känd men spelas i en helt ny och dålig version! Varför? Den gamla var mycket bättre.

Snart dax för lunch:)

TISDAG

Nu är jag hemma från jobbet. Det var helt ok att komma tillbaka och det var roligt att träffa tjejerna. Vi hade picknick på lunchen och det var riktigt mysigt.

Det gick bra att lämna Oliver imorse också. Dock var det väldgt ledsamt för min del:( Har lite ångest nu för att jag saknar honom! Jag har ju varit med honom dygnet runt i snart en vecka och då är det svårt att släppa taget.

Sanrt kommer älskl iallafall hem och jag ska laga carbonara nu.

Skriver senare.

Hoppas alla har en bra dag i solen:)

PUSS

Matdax

Nu är det snart matdax. Oliver börjar bli trött så det blir en tidig kväll för honom så han orkar vara på dagis hela dagen imorgon. Jag ska tillbaka till jobbet imorgon också och det är med blandade känslor. Saknar mina vänner så på det viset är det skönt :)


På fredag är det lön och det ska jag och älskling fira genom att gå på grekisk restaurang, det ska bli mysigt!
Annars har ja inga andra planer för veckan så vi får se o det dyker upp något.

Inspirerad!

Gud vad jag är trött på att ångra saker! Jag ältar och ältar men nu tänker jag sluta med det! Istället för att sitta och klaga över grejer som jag inte är nöjd med så tänker jag istället göra något åt det!
Min ekonomi går aldrig ihop tex. Pengarna är slut efter halva månaden för att jag har så mycket småkrediter och lån. Ett till problem är att jag är så himla lat när Jag inte har något barn hemma. Då äter jag ofta ute och orkar inte göra mat hemma. Detta ska det bli ändring på. Ska fixa en kok-bok by the way! Ska också börja röra på mig mera.
Och en sak som jag verkligen ångrar (men inte kan göra något åt) är att jag inte gick gymnasiet. Det hade varit bra nu när jag ska plugga till barnmorska. Det ska jag förresten också ta tag i nu. Vill verklgen jobba med något jag verkligen brinner för.

Nu ska jag umgås med min underbara son!

PUSS

Hemma igen...

Nu har vi varit hemma en stund. Oliver har spelat lite på datorn och jag har diskat och hängt tvätt.
Det var jätte mysigt ute förut. Vi var i en ny lekpark och gick en promenad i skogen. Efter det gick vi och åt. Oliver ville ha korv och jag tog kebab,smakade skit men ändå.
Nu är Oliver lite grinig och sitter i soffan o babblar om att han kan engelska..trött kanske?
Imorn ska Oliver till dagis för att sedan hämtas av sin pappa. Kommer sakna honom jätte mycket!

Bilder från idag


Fin måndag och frisk son!

                                   Godmorgon!

Idag är det MYCKET bättre med Oliver. Han har hostat en del i natt men han va feberfri hela natten och även nu,jätte skönt!

Idag ska vi gå till parken en stund i det fina vädret och så ska vi fixa matlåda till imorgon när dom ska på utflykt med dagis.

Igår var vi o fikade i farsta med Olivers farmor,faster,min mamma och hennes kompis. Olivers farmor och mormor har roligt nog börjat gå ut tillsammans och kommer jättebra överens,haha.


Om några veckor tänkte jag börja lägga ut bilder på magen:)

Nu ska vi klä på oss och gå ut en sväng! Ska fota lite också.

Ha en bra dag i det fina vädret!


GODMORGON!

Vilket fint väder vi har?! Oliver har fortfarande feber men han är piggare. Natten har varit lugn och jag har sovit jättebra. Somnade vid 21 igår och Oliver väckte mig kl 6 imorse. Nu står han och äter banan och babblar med mormor.

Dax för frukost.


Ha en jättebra dag:)

Min sjukling!

Oliver är piggare trots att febern fortfarande ligger runt 39 grader. Han sitter bredvid mig i soffan och kollar på film just nu. Han har sovit större delen av eftermiddagen och det var nog behövligt efter våran jobbiga natt. Ska snart ge honom en alvedon till natten och sen försöka få honom att sova igen. Jag börjar också känna mig hängig men det kan lika gärna vara trötthet de också.

Ha en jättebra kväll:)

Oliver om alvedon.

Igår skulle Oliver förklara för sin farmor vad alvedon var .

Han förklarade typ så här: "Först tar man en tablett som smälter på tungan... sen svettas man ihjäl.... Och sen blir man frisk"! Haha

Söta unge!

Mardrömsnatt!!

Usch va trött jag är! Ögonen går i kors och jag har ingen ork. Jag,Jossan och Oliver hyrde film igår men Oliver fick gå o sova innan filmen för han var helt slut. Jossan deckar vid 21.30 och jag ligger och halvsover till och från.
Vid tolv så hör jag att Oliver gallskriker fårn sitt rum och jag springer dit. När jag tänder lampan så ser jag att han har blod i hela ansiktet och på kudden. Han blöder näsblod och skriker att det är bin och getingar som flyger emot honom. Jag tar upp honom och han är helt kokhet. Sköljde av honom i ljummet vatten,gav honom lite att dricka och tog febern på honom. Då hade han nästan 40 graders feber. Han yrade i nästan en timme men efter han hade fått alvedon så somnade han igen i min famn dock väldigt oroligt. Jag har varit super-orolig hela natten och inte sovit en blund. Är ju inte van vid att han är så här sjuk. Idag är det mycket bättre och nuleker han med Tilda inne i rummet. Tänk vad det kan skifta på barn. Idag blir det iallafall lungt. Får nästan dåligt samvete för att jag gick ut med honom igår.

Ett jätte stort TACK till dig bästa Jossan för att du var vaken och lugnade mig! Du är för söt.


Dumma köer!

Pratade precis med Jossan. Hon hade inte kommit långt pga köerna. Köerna på fredagar är verkligen hemska! Man kan få stå i 40 på strandvägen om man har otur.

Har haft väldigt mycket sammandragningar idag så jag tror att bebisen växer ordentligt där inne. Om nästan exakt en månad får vi se den för då är det dax för UL. Längtar!

Läget just nu

Vi ska snart klä på oss för att åka till farsta en sväng med Jossan.  Olivers feber höjdes lite förut men nu har han fårr alvdon och nu tjatar han om att få gå ut. Han har väldigt svårt att bara vara inne hela dagarna. Tänkte låna en vagn där så kan han sitta där och äta glass och mysa medan vi kollar lite. Sen blir det hem och ha myskväll med popcorn.

image246
Hm bilden blev sne...

Namntips?

Behöver hjälp med killnamn? Jag och Joona är helt oense om killnamn och eftersom jag känner på mig att det blir en pojke så har vi ett stort problem,haha!
Tjejnamn däremot är vi helt överens om!

Så har ni tips så välkomnas det varmt!

Engla!

Usch jag kan fortfarande börja gråta när jag läser något om henne. När dom läste upp brevet från hennes familj går i efterlyst så bara brast det! Jag blir också väldigt skeptisk tll polisens jobb eftersom dom har fått tips om det svinet flera gånger utan att göra någonting åt det. Såna människor bör spärras in på livstid och sedan kastreras!

Blondinbella.

Ja då tänkte jag ta upp Sveriges kändaste bloggerska i min blogg. Alla har olika åsikt om henne och det tycker jag att folk har rätt till. I början när jag började läsa hennes blogg så tyckte jag inte alls om henne. Jag tyckte hon sa korkade saker och betedde sig allmänt konstigt och omoget.
NU har jag faktiskt ändrat min åsikt om henne. Tycker att hon har mognat väldigt mycket och det märks att hon börjar ta åt sig av vad folk skriver till henne.Dock tycker jag att det är väldigt omoget att skriva att hon är ful osv och en sån kommentar skulle jag aldrig skriva till någon.

Så ett + till Blondinbella!


Nya bloggar?

Jag behöver nya bloggar att läsa så snälla kom med lite tips!

Hemma igen

Nu är vi hemma igen. Det blev macdonalds och sen glass efteråt. Jag köpte också en sån här sovgrej att ha för ögonen eftersom det är så ljust i vardagsrummet på morgonen och vi har  stora fönster och nästan inga persienner.
Oliver är fortfarande rätt pigg men nu ser han lite tröttare ut på ögonen så vi får nog ta det lungt resten av dagen.
Nu ska jag diska och tvätta lite och sen ska jag gosa med min älskade son.


PUSS

Lunch med mami.

Tog febern på O nyss och den stannade på 37 g. Skönt att det går neråt! Kl 11 ska vi möta upp mamma i globen för lunch. Oliver är så van att träffa henne varje dag eftersom hon hämtade på dagis förut så nu saknar han henne jätte mycket. Hon har alltid haft en jättestor plats i hans liv.  Illamåendet går upp och ner men ska försöka jobba nästa vecka iallafall.Har ju inte råd att vara hemma egentligen.


Min vän Loijsan ringde förut idag och påminde mig om något som jag helt hade glömt att ta tag i. Vi ska ju nämligen börja plugga båda två. Hon är inne på Socionom och jag ville också bli det förut men nu har jag ångrat mig och ska nog försöka bli barnmorska istället. Tänkte börja plugga på distans men måste ringa studievägledaren för jag har ingen aning om hur man går tillväga. Skönt att vi ät två iallafall så vi kan stötta varandra.

Nu måste vi börja klä på oss om vi ska hinna.


Lämna gärna en kommentar:)

Puss


Nu mår han bättre!

                                      GODMORGON!

Idag mår Oliver mycket bättre även om febern ligger runt 37 grader. Han har sovit hela natten och vaknade för en stund sedan. Idag ska vi försöka komma ut lite men ändå ta det rätt lungt så hans feber inte blir värre

Nu ska vi äta frukost.

Ha en bra dag!

39 grader.

Nu har älsklingens feber höjts till nästan 39 grader. Han har sovit några timmar och när han vaknade fick jag knappt någon kontakt med honom,läskigt! Vi har pysslat lite i hans nya pyssel-bok och nu kollar han på pippi. Jag håller på o lagarmat och hoppas på att han äter lite. Usch jag hatar när han är sjuk och vill bara ta det ifrån honom.
Jag har lovat honom glass till ikväll iallafall för glass får man när man är sjuk.

image245
STACKARS ÄLSKLING!

Hängig Oliver.

Idag är Oliver hemma med mig. Mår illa till och från och Oliver har fått feber.Kanke därför han somnade så tidigt igår?  Nu sitter han och kollar på "Happy feat" och jag ligger i soffan. Måste äta nånting men mår så dåligt precis efter jag har ätit. Saknar mina vänner jättemycket och det börjar bli riktigt tråkigt att ligga här. Kollar lite på lägenheter också men det verkar finnas hur många tvåor som helst men INGA treor!

Dax att göra frukost.

Skriver nog senare....

Ha en bra dag!  PUSS


Fullmåne?

                                  God kväll!

Nu sitter jag här för mig själv och småkollar lite på tv. Om en timme börjar barnmorskorna och efter det blir det sex in the city. Riktig tv-kväll!

Oliver var helt slut idag och slocknade redan efter middagen. Glömde berätta att han vaknade inatt kl 2 och trodde det var morgon. Han brukar bete sig så när det är fullmåne. Var det fullmåne inatt? Säkert därför han var så trött idag.

Mår fortfarande illa men det går upp och ner nu. Ska försöka äta en macka snart så kanske det känns bättre?

Känner mig lite ensam:(

Godnatt!

Puss

Är jag redo?

                                      Godmorgon!

Usch det är inte speciellt mycket bättre idag.Mår illa och känner mig yr när ja går runt. Lämnade Oliver på dagis för en stund sen. Vill egentligen ha honom hemma men han skulle inte ha kul här hemma när jag mår illa plus att hans bästa kompis fyller år idag så dom ska ha kalas på dagis. Vill verklige komma iväg till jobbet me hade bara fått vända när jag väl kom dit.

Igår satt jag och tänkte tillbaka på barndomen. Vad hade jag gjort nu om jag inte hade haft barn? Ibland saknar jag att bara vara barn igen utan ansvar,räkningar och ett hem att sköta. Men när man va liten så ville man bara bli vuxen istället.

Ibland undrar jag om jag är redo att bli mamma igen?men så känner väl alla gravida antar jag.

Ledsen om jag skriver lite luddigt men har massor av tankar som behöver komma ut.

Nu ska jag vila.

Puss

Bitch?!

Nu har vi ätit mat och till efterätt blev det chokladmousse. Riktigt gott!
Lite uppdateringar:

I lördags hade vi tjejkväll och var barnvakt åt en treåring och en 5-månaders-bebis. Vi åt god mat men vi fick inte sova så mycket dock. Joona och hans kompisar var på kryssning så jag hämtade dom i söndags.
Dom flesta har svarat ang Olivers kalas men väntar fortfarande på att några ska svara. Alla som har svarat har iallafall tackat JA. Ska bli kul att fixa barnkalas och Oliver ser fram emot det jätte mycket.

Magen börjar komma fram men inte så mycket än,ser mest tjock ut... Ultraljud 20/5 och jag längtar!
Vissa säger att jag har blivit en riktig bitch sen jag blev gravid och det kan nog stämma eftersom jag slutade röka i samma veva.

Nu är det dax att begé sig hemåt och lägga Oliver och sen är det dax för dubbelavsnitt av Desperate housewifes.

Puss

Middag hos mamma

Har inte uppdaterat på ett tag men märker att jag ändå har läsare kvar,kul! Idag fick jag gå från jobbet pga att jag spydde som en gris och mådde illa. Jag har mått super senaste tiden så blir lite orolig nu när det kommer tillbaka.Har legat o sovit större delen av dagen. Vaknade av telefonen 16.15 och fick panik eftersom jag skulle hämta O på dagis,(varför ställde jag inte klockan?)..
Nu är vi hemma hos mamma och jag ska försöka få i mig lite middag. Återkommer senare med uppdatering om senaste veckan.

Puss

V.13

Eventuellt illamående i början av graviditeten har för de flesta kvinnor upphört helt, vissa känner dock av illamåendet under hela graviditeten. Från och med nu kommer livmodern att växa i en i en jämn och märkbar takt. Risken för missfall har minskat med ca 65 % när man kommit in i vecka 13 och den första tredjedelen av graviditeten är tillända.

Barnet är nu 11 veckor gammalt och ca 65-78mm långt från huvud till stjärt. Det är färdigbildat i den mån att barnet nu bara ska växa och mogna, tills att det kan överleva utanför sin mammas kropp. Inälvorna har nu börjat förflytta sig längre in i kroppen. Bukspottskörteln börjar producera insulin och levern börjar utsöndra galla. Barnets hals är färdigbildad och redan tillräckligt stark för att barnet ska kunna röra på huvudet. Ögonen flyttar sig till sitt läge på framsidan av huvudet och även öronen intar sin normala position. Det finns forskning som tyder på att barnet börjar uppfatta ljud nu. Öronen är färdigutvecklade först i v.24 men man tror att fostret hör med hjälp av receptorer i huden som tar upp vibrationer.

Min mamma!

image243
image244
Min underbara mamma! Visst ser hon inte ut att vara snart 50?

Tänd ett ljus för Engla!

Jag har berörts jättemycket av det som hände 10-åriga Engla. Idag fick familjen beskedet som dom hade fasat. Engla är död och det är något som inte hade behövt ske.

Tänd ett ljus i fönstret idag klockan 21.00 för Engla...Det kommer jag göra!

Sommar snart?

Idag vaknade ungarna rätt tidigt. Jag gick upp o gav dom frukost och satte på en film. Efter det badade dom och sen gjorde jag iordnign mig själv. Det var så varmt idag och eftersom jag knappt får på mig mina jeans längre så blev det leggings och kjol idag. Det är ju riktigt vårväder. Jag och barnen gick ut i parken och sen gick vi o köpte orv och hamburgare och åt i solen,jätte mysigt!
Nu har dom rivit hela rummet och leker för fullt där inne. Imorn är det dax för kryssning oh det ska bli mys. Ska väcka barnen kl 6 imorgon bitti så det blir en tidig kväll ikväll.

Hörs sen.

Skit!

Allt känns bara skit idag också. Orkar inte ens med mig själv och jag orkar inte bråka!!!!!!!!!!!

ARG!

Åhhh vad jag är arg och irriterad just nu! Tror att det är hormonerna som far runt men just u vill jag bara lägga mig under täcket och ligga där tills det går över!! JAG ORKAR INTE!!!

Ny design!

Tack älskade Fannie för att du har fixat den nya designen åt mig=) Är helt Odatakunnig så jag är väldigt tacksam för din hjälp!

Fannies blogg: Fanniesegrar.blogg.se

Inga kommentarer!!

Har väldigt mycket besökare idag men inte alls många som kommenterar!?

12 kg?

Lunchen var ingen höjdare direkt. Lasangesoppa eller pasta med tomatsås?! Smakade skit båda två.
Har redan gått upp 4 kg eftersom jag små-åt hela tiden förut när jag mådde illa.
Jag gick upp 28 kg förra gången och tänker inte gå upp så mycket nu! Och ja självklart tänker jag äta det jag vill för att bebisen ska må bra osv men det kan ju inte vara bra för ens hälsa att gå upp så pass mycket i vikt. På MVC sa dom att man ska gå upp 12 kg som högst. Måste dom sätta sån press på en?haha!

Kejsarsnitt.

Jag ska ju som sagt göra kejsarsnitt. Jag VÄGRAR föda normalt för jag är så fruktansvärt rädd! Jag hade en jätte komplicerad förlossning(Finns ett inlägg om den) och jag har redan sagt till min BM att jag vägrar. Hon försöökte övertala mig men jag tänker stå på mig!

Tänk om dom nekar mig?!

Kan dom göra så?

Jag vet att det är långt kvar men inte förens jag får svaret: "JA du får göra kejsarsnitt" så kommer jag att vara lugn!

Fannie är rädd!

Utdrag ur Fannies blogg. Besök den på Fanniesegrar.blogg.se

"En av mina bästa vänner, Carro, väntar sitt andra barn och jag är redan nervös inför dagen D. Jag! - Nervös! Hon har lyckats övertala läkaren om kejsarsnitt då hennes förra förlossning var HEMSK med stora bokstäver, vilket jag skulle betala 1 miljon för att göra, men plötsligt hör jag att det heller inte är speciellt riskfritt. Tänk om man inte vaknar? Om något går sönder och .. jag vet inte, läskigt är det.


Kan man ställa upp sig på adoptionslista redan nu? :P"

Hon är jätte nervös,haha!


Du och jag för alltid baby!

Min älskling och pappan till bebisen i magen:

image237

Gravid och kalas.

Nu var det ett tag sen jag skrev. Förutom att blogg.se har strulat så har jag haft ganska fullt upp. Det är ju "Oliver -vecka" nu och efter han har lagt sig så är jag helt slut. 
Bebisen i magen växer och växer och nu har vet nästan alla i våran närhet om det. Jag mår knappt illa längre och snart släpper nog tröttheten också. Hormonerna är dock lite hoppigare och jag bryter ihop för ingenting. Igår bröt jag ihop på toaletten på jobbet utan någon som helst anledning. Jag har alltid haft lätt att öppna mig för mina vänner/pojkvän men tycker det är jobbigt att sitta och gråta inför folk för "ingenting". Ena sekunden känner jag mig jätteglad och nästa sekund helt nere. Barnet borde komma i Oktober men vi vet inte säkert förens ultraljudet den 20/5.

Nu är lokal bokad till Olivers kalas den 1/5. Jag har beställt en spiderman-tårta samt köpt massor av spiderman-grejer tex: tallrikar, muggar och servetter.
Min brors bil blev stulen för ett tag sen och där låg Olivers älskade Cylkel så han tjatar om en ny i födelsedagspresent. Tror att  morfar (min pappa) kommer köpa en till honom.
Har precis skickat iväg inbjudningskort (med spiderman såklart) till hans kompisar. Det blir skoj med  kalas!


V.11

Eventuellt illamående brukar nu avta i frekvens. Blodmängden i din kropp ökar och kommer och kommer att göra det till och med den 30 veckan. Dina händer och fötter kan kännas varmare, på grund av att du har mer blod som cirkulerar.

Kroppen behöver extra mycket vätska och du kan känna dig törstigare än normalt. I denna vecka har du normalt gått upp ca 1kg, men kvinnor som lidit av illamående kan istället ha gått ned i vikt fram till nu. (Har gått upp 4 kg)

Ditt barn är 44-60mm långt från huvud till stjärt. Könsorganen började ta form i vecka 10 och utvecklas nu, men än går inte att se vilket kön barnet har. Nu har barnets alla viktiga organ bildats och eftersom de inte kommer att förändras annat än att de växer, är risken för medfödda missbildningar och sjukdomar liten efter denna veckas utgång. Även risken för påverkan av infektioner och vissa läkemedel minskar. I slutet av veckan är barnet dubbelt så långt jämfört med förra veckan och huvudet är ungefär hälften så stort som resten av kroppen. Under ögonlocken börjar irisarna att bildas, de kommer så småningom att skydda ögonen från att släppa in för mycket ljus. Öronen fortsätter att utvecklas. Barnet kan nu gäspa, suga och svälja. Små finesser som hårstrån och naglar börjar dyka upp. Hjärtat pumpar blod till kroppens nu fungerande organ, inklusive navelsträngen som transporterar blod till moderkakan.

RSS 2.0